Proljetni dio sezone

Nakon poduže zimske pauze ragbi se vraća na domaće terene. U medijima ragbi i dalje ne dobija gotovo nikakvu pažnju, a najbolji primjer zanemarivanja ovog sporta je ukidanje stranice 592 s teleteksta HRT-a.  Bez obzira na to klubovi su počeli sa svojim aktivnostima.

Prošli vikend odigran je po prvi put Krasica kup 2012 na kojem su uz domaćina turnira momčad Vilana nastupili najbolji slovenski klubovi Bežigrad i Ljubljana, ekipa Zagreba te po prvi put seniorska ekipa ragbi kluba Arena iz Pule. Pobjednik turnira bila je Ljubljana. Pripreme za novu sezonu počeli su i ragbijaši Mladosti koji danas dočekuju beogradski KBRK, a  sljedeću nedjelju Šibenik dočekuje ragbi klub Vitez iz BiH.

Istog vikenda se nastavljaju i službena natjecanja. Četvrtfinala regionalne lige otvorit će u Splitu 10.3 Nada i Ljubljana, a osam dana kasnije drugi hrvatski predstavnik u završnici Zagreb dočekuje Čelik iz Zenice.

Nastavlja se i prvenstvo Hrvatske i to četvrtfinalnim dvobojima Mladosti i Sinja, te Makarske rivijere i Vilana. Prve utakmice su 17.3, a uzvrati tjedan dana poslije. Zadar i Sisak će se u istim terminima boriti za 7. mjesto u konačnom poretku.

Prvenstvo Dalmacije (svojevrsna druga liga) se nastavlja 1.4. turnirom u Šibeniku a nakon toga slijedi posljednji turnir ovogodišnjeg prvenstva kojeg će organizirati Atletiko.

Reprezentaciju čekaju dvije jako važne utakmice kojima će naši pokušati uloviti treće mjesto u skupini i izbjeći dodatne kvalifikacije. 28. Travnja u Zagreb dolazi Malta a tjedan dana poslije Hrvatska gostuje kod Litve.

Sezona završava državnim prvenstvom u ragbiju 7, vjerojatno prvi vikend u lipnju, a početkom ljeta otvara se sezona ragbija na pijesku ili u plićaku.