Prve utakmice Šibenika u 2012.

Nakon dugačke zimske pauze konačno smo izašli na teren i pobjedili. Točno tri mjeseca od posljednje utakmice u prosincu kad smo pobijedili Atletiko, u goste su nam došli RK Vitez iz Bosne i Hercegovine. Ova utakmica je ujedno bila i premijera novih ragbijaških golova koje smo napravili ove zime zahvaljujući donaciji iz poduzeća TLM-TPP. Iako čitavu ovu zimu nismo trenirali baš najredovitije nismo očekivali da ćemo kondicijski izdržati na ovakvom nivou na kojem smo igrali. Igrači Viteza su imali dosta masivan skupa ali su došli s dosta mlađih igrača koji u liniji nemaju baš najbolju protočnost tako da je to bio element gdje smo ostvarili prednost.

Naš veliki problem uoči utakmice su bile ozljede važnih igrača. Martinović nije trenirao dva tjedna zbog ozljede ramena, a Bukić je počeo utakmicu sa slomljenim prstom i nakon 10-ak minuta je napustio teren. Upravo zbog tog razloga za ovu utakmicu smo doveli jednog igrača iz Nade II i nekoliko igrača Atletika koji su pomogli koliko su trebali. Odigrali smo odličnu utakmicu i u skupu i u liniji, imali smo dobra obaranja teških igrača iz Vitezove prve linije, a odlično je radila kombinacija igrača na pozicijama 8 i 9 Mazalina i Ercegovića. Krila su igrali odlično i velika je šteta malo teža ozljeda Vrljevca početkom drugog poluvremena. Nakon što je igrač Viteza dobio crveni karton utakmicu smo lako priveli kraju i nakon utakmice zajedničkim ručkom oprostili se od gostiju.

Uglavnom, prva prijateljska utakmica je za nama, pobijedili smo i sad smo potpuno posvećeni sljedećim aktivnostima a to je mini turinir koji organiziramo zajedno s Atletikom a u goste nam dolazi Arena iz Pule. Igrat će svatko sa svakim a utakmice će trajati 2x20 minuta. Taj mini turnir igrat će se na našem terenu u Mandalini 1. travnja a do onda moramo kompletirati ekipu na nekim ključnim pozicijama. Nedostaje nam igrača, također i kondicije, ali nam ne nedostaje volje za treniranjem tako da smo uvjereni da ćemo za 2 tjedna slaviti i treću pobjedu u nizu.

Fotografije s utakmice možete pogledati ovdje

Statistika s utakmice

Šibenik-Vitez 25:5 (12:5)

11.3.2012, Mandalina, gledatelja:100

Suci: Drušković, Ivančić, Žaja

Šibenik: Budimir, Nanut, Šarić, Koštan, Baričić D., Popac, Špec(5), Mazalin(5), Ercegović(5), Bukić(2), Huljev(5), Vučak, Bojanić, Vrljevac, Pulić, Brzić, Mikas S., Baričić V., Šmit, Grgić, Grbin, Sekulić, Silov, Panđa, Mikas M.(3). Trener: Carrara

Vitez: Skopljak V., Skopljak I., Drmić, Petrović(5), Ljubos, Maros, Buhić, Čuturić, Kolak, Mišković-Rajić, Šero, Pranjković, Plavčić, Radman, Polović, Križanac, Kuna, Čurak, Šamija, Topalović, Vrebac I., Vrebac D., Žabić, Čalić, Barbić, Slišković, Čorčić. Trener: Vidović