Nastavlja se Prvenstvo Dalmacije

Nakon mini turnira odigranog 1. travnja u kojem su Šibenik, Atletiko i Arena miroljubivo odigrali svatko sa svakim postigavši svatko po jednu pobjedu, sljedećeg vikenda nastavlja se Prvenstvo Dalmacije. Reprezentativna stanka u Hrvatskoj je uvjetovala da termin trećeg turnira bude 22.travnja, a domaćin RK Šibenik. S obzirom da postoje neki infrastrukturni problemi te naše igralište u Mandalini još ne zadovoljava uvjete da bi se organizirao jedan takav turnir, u suradnji s RK Sinj prebacili smo domaćinstvo na tamošnji sportski centar „I.Poljak i A.Alčić“. Turnir će se igrati po dosadašnjim pravilima, prvo dva polufinalna susreta pa potom utakmice za prvo i treće mjesto. Svaka utakmica traje dva puta po 20 minuta, a skup je nenatjecateljski. Pozivamo sve ljubitelje ragbija u Šibeniku da posjete Sinj, pogledaju utakmice i dobro se zabave. Turnir počinje u 12 h.

Naši ragbijaši su spremni za ovaj izazov, imamo gotovo kompletnu postavu, iako su van igre zbog ozljeda Vrljevac i Pulić. Ndamo se da će se naporni treninzi isplatiti te da ćemo u nedjelju upisati prvu pobjedu u Prvenstvu Dalmacije. 

Kroz zadnjih nekoliko tjedana Šibenik je dao i prve reprezentativce u svojoj kratkoj povijesti. Mate Martinović je zadovoljio na pripremama U-18 reprezentacije te se našao na popisu izbornika Dinarine-Šimića za put u Bugarsku.  Na pripremama seniorske reprezentacije našao se i spojka Šibenika, Frane Ercegović. On je prošlu nedjelju bio na pripremnoj utakmici Jug-Sjever u kojoj su igrači Juga pobijedili naše sunarodnjake iz Zagrebačke regije rezultatom 33-12. 

Da zaokružimo ove vijesti, u utorak su u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska na temu o ragbi klubu Šibenik, našoj trenutnoj situaciji i našim ciljevima gostovali trener Carrara i kapetan Mazalin.