Pobjeda za kraj godine

Vrlo uspješnu 2012. godinu zaključili smo pobjedom 29:14 u prijateljskoj utakmici protiv ragbi kluba Ploče. Po velikoj hladnoći i buri pred samo najvjernijim navijačima, ove nedjelje u Mandalini ugostili smo ragbijaše iz Ploča koji su nakon nekoliko godina pauze obnovili klub i vratili ragbi na jug Hrvatske. Nastupili smo u kombinaciji iskusnih i mladih igrača, tako da su u ovoj utakmici priliku po prvi put dobili srednjoškolci Spahija, Ercegović i Tabula, te nešto stariji Babačić, Silov, Belamarić i Gović. Odličnu utakmicu ponovo je odigrao otvarač Frane Bukić koji je uz dva zgoditka pogodio sve kazne i pretvaranja i upisao ukupno 19 poena. Po jedan zgoditak postigli su i kapetan ekipe Mazalin te najstariji igrač na terenu, Vrandečić. Ragbijaši Ploča su pokazali da bez obzira na to što treniraju tek nekoliko mjeseci znaju igrati odličan ragbi i da će uskoro biti vrlo ozbiljna ekipa protiv koje neće biti lako igrati.

Mi smo se uvjerili da imamo dosta dobrih mladih igrača na koje možemo računati u budućnosti. Nadamo se da ćemo se i u 2013. godini ponovo susresti na terenu kao i na trećem poluvremenu uz grah, pivo (sok) i ragbijaške razgovore.

Za Šibenik su igrali: Hrga, Nanut, Vrandečić(5), J. Ercegović, Belamarić, Bojanić, Špec, Mazalin(5), F. Ercegović, Bukić(19), Huljev, Martinović, Gović, Silov, Babačić, Tabula, Spahija, Grgurica, Grguričin.

Trener: Nikica Carrara