Počinje proljetni dio sezone

Nakon zimske pauze nastavljamo s ragbijaškim aktivnostima. Iako nam vremenski uvjeti nisu baš išli na ruku svejedno smo trenirali već od Nove godine i sad je vrijeme da rezultate pokažemo na ragbi igralištima.

U nedjelju 24.2. smo odigrali prvu od dvije trening-utakmice s najbližim susjedima Ragbi klubom Atletiko. Na njihovom novom igralištu u Polači zajedno smo iskombinirali dvije ekipe i odigrali "12 na 12" da bi se i jedni i drugi što bolje pripremili za nadolazeće obaveze u Prvenstvu Dalmacije. Rezultat u ovoj neslužbenoj utakmici je bio na drugom mjestu. Cilj je bio da vidimo što smo postigli na treninzima u zadnja dva mjeseca te da i novi igrači poput srednjoškolaca Tabule, Spahije i Zoričića malo osjete pravu igru. Svi su igrači napredovali, a zgodicima su se istaknuli najiskusniji Špec i Mazalin.

Ragbijaši Atletika će uzvratiti posjetom sljedeću nedjelju kad ćemo u Mandalini opet napraviti zajednički trening s jednosatnom utakmicom i uobičajenim druženjem u klupskim prostorijama.

Inače, i jedne i druge očekuju uskoro utakmice Prvenstva Dalmacije koje se nastavlja 17. ožujka turnirom u Polači, a nakon toga u travnju slijede još dva turnira, u Sinju i Pločama. Prvenstvo Dalmacije će ubuduće biti službeno natjecanje pod Ragbijaškim savezom Splitsko-dalmatinske županije kojem su se pridružili i svi ostali klubovi iz Dalmacije, pa tako i RK Šibenik. Predsjednik kluba Frane Koštan predstavljat će RK Šibenik u tom savezu kao član Skupštine saveza.

Proljetnu sezonu zaključit ćemo nastupom u Prvenstvu Hrvatske u Ragbiju 7, skraćenoj verziji ragbija koja je uvrštena i među olimpijske sportove. Prošle godine Šibenik je bio šesti u državi u "sedmici" tako da ove godine ciljamo barem na peto mjesto.

Dokaz da se u Šibeniku dobro radi je to da već drugu sezonu zaredom naš klub (osnovan 2011.) daje reprezentativca u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske. Nakon što je prošle godine Martinović nastupio u dresu Hrvatske ove godine tu priliku ima Frane Bukić koji se našao na širem popisu reprezentativaca. Za dva tjedna ćemo znati da li će Bukić biti među 25 igrača koji će krajem ožujka putovati u Francusku na prvenstvo Europe za igrače do 18 godina.

 

Zajednička fotografija RK Šibenik i RK Atletiko