Frane Bukić u reprezentaciji

Već drugu godinu zaredom Šibenik ima reprezentativca. Nakon što je prošle godine Mate Martinović obukao dres mlade hrvatske reprezentacije, ove godine tu čast dobio je Frane Bukić. Igrač koji ovog mjeseca puni 18 godina predvodit će našu juniorsku reprezentaciju na europskom prvenstvu u Francuskoj škoje se održava od 23. do 30. ožujka. Nakon što je odigrao sezonu s juniorima ragbi kluba Sinj i osvojio naslov prvaka Hrvatske, Bukić je dobio poziv izbornika Ivice Dinarine-Šimića u širi kadar reprezentativaca do 18 godina. Nakon priprema i prijateljske utakmice protiv engleskog Hatforda, naš igrač je uvršten na popis igrača koji putuju u Francusku. Igrat će na poziciji otvarača i sigurni smo da će to odlično odraditi jer tu poziciju igra za Šibenik već skoro dvije godine. 

Mi smo iznimno ponosni što naš klub, jedan od najmlađih u Hrvatskoj, u prve dvije godine postojanja daje reprezentativca. To može značiti da se u Šibeniku kvalitetno trenira i da naši momci imaju talenta za ragbi. U klubu upravo radimo na formiranju juniorske ekipe, trenutno imamo desetak odličnih srednjoškolaca koji vrijedno treniraju i stalno pozivamo nove momke da se uključe i eventualno za koju godinu predstavljaju Hrvatsku kao i Bukić.

Inače, Šibenik u nedjelju 17.3. s početkom u 13 h nastavlja s natjecanjem u Prvenstvu Dalmacije turnirom u Polači, gdje ćemo bez Bukića pokušati ostvariti što bolji rezultat.