Osnovana regionalna ragbi liga "Jadran"

Puno je dobrih vijesti iz ragbi kluba Šibenik pa krenimo redom.

Iz Francuske nam se s europskog prvenstva vratio Frane Bukić s odličnim rezultatima. Mlada reprezentacija je ugodno iznenadila na prvenstvu osvojivši drugo mjesto u svojoj diviziji što je najveći uspjeh mlađih kategorija Hrvatske ragbijaške reprezentacije. Bukić je odigrao sve 3 utakmice a junak je bio u prvoj protiv favorizirane Litve kad je postigao 10 od naših 18 poena. Iznimno smo ponosni što smo imali svog predstavnika koji je na kraju bio jedan od nositelja igre. Nadamo se da on nije zadnji reprezentativac kojeg Šibenik daje i da ćemo već za godinu-dvije opet imati nekog igrača među najboljima u Hrvatskoj, a već imamo nekoliko iznimno talentiranih igrača rođenih 1998. godine.

Ragbi klub Šibenik se kao i mnogi drugi klubovi uključio u akciju šibenskog MUP-a pod nazivom "Ulica i alternativa". Cilj akcije je ponuditi djeci osnovnih i srednjih škola što veći broj sportskih i kulturnih sadržaja i na taj način ih usmjeravati prema korisnim stvarima. U sklopu te akcije 19.travnja bit će organiziran sajam svih klubova u sportskoj dvorani na Baldekinu. Mi ćemo također imati svoj štand te se predstaviti šibenskoj djeci i njihovim roditeljima.

Najvažnija novost za naš klub dogodila se proteklog vikenda u Sinju. Tamo su se sastali čelnici 9 klubova iz Hrvatske, BiH i Crne Gore te osnovali regionalnu ragbi ligu pod nazivom "Jadran". Cilj osnivanja te lige je promocija i razvoj ragbija u regiji, a osniva se u trenutku kad je ragbi postao iznimno popularan u ovim krajevima pa su se tako u zadnjih nekoliko godina osnovala četiri kluba u Dalmaciji, jedan u Hercegovini i tri u Crnoj Gori. Već postoji interes nekih jakih kompanija za sponzoriranjem ovog natjecanja a mi se nadamo da će i neka šibenska poduzeća prepoznati svoj interes i pomoći našem klubu. Mi kroz ovo natjecanje želimo klub dignuti na malo više razinu a jače utakmice koje ćemo od jeseni igrati će nam zasigurno pomoći u tome.

Što se tiče natjecanja čeka nas uzbudljivih nekoliko tjedana. U nedjelju ćemo odraditi zajednički trening s ragbijašima Zadra i Atletika na našem igralištu a već sljedeću nedjelju čeka nas turnir Prvenstva Dalmacije kojem smo domaćini i na kojem očekujemo dobar rezultat. Očekujemo i dobar odaziv publike i podršku.

Osnivači regionalne ragbi lige "Jadran"