3.kolo Prvenstva Dalmacije, turnir u Pločama

Jučer je u Pločama odigran treći turnir Prvenstva Dalmacije. Mi smo otputovali na ovo gostovanje bez nekoliko važnih igrača ali unatoč tomu ostvarili smo plan zacrtan prije polaska. Ostvarili smo jednu pobjedu i jedan poraz. U polufinalnoj utakmici protiv prvoligaške postave Sinja poveli smo u startu zgoditkom Nanuta i prvih desetak minuta držali to vodstvo. Onda su objektivno jači Sinjani preuzeli kontrolu nad igrom i s nekoliko zgoditaka rješili utakmicu u svoju korist. U jednom od zadnjih napada naš skup je uspio zahvaljujući Buvi postići još jedan zgoditak koji Bukić pretvara za konačnih 40:12. Sinjani su nam čestitali na čvrstoj igri jer su se morali dobro potruditi za svaki svoj zgoditak. Mi smo njima poželjeli sreću u nedjelju u polufinalu Prvenstva Hrvatske u gostima kod Zagreba. Drugo polufinale pripalo je ekipi Ploča koji su pobjedili Atletiko rezultatom 26:5.

Nama puno važnija utakmica bila je za treće mjesto kontra ekipe Atletika. Iako redovitoi gramo međusobno ovaj put smo i jedni i drugi odigrali pravu ragbi utakmicu, vjerojatno najkvalitetniju do sad. Nije bilo puno grešaka i do same završnice je bilo napeto. Poveli smo zgoditkom Bukića, a do kraja poluvremena vodstvo je povećao Martinović. Atletiko se vraćao i rezultat je bio tijesan do zadnjih desetak minuta kad su Mazalin i Ercegović pretvaranjima Bukića utakmicu rješili u našu korist 26:15.

U utakmici za prvo mjesto Sinj je bez većih problema pobjedio Ploče rezultatom 33:5 i tako osvojio Prvenstvo Dalmacije drugu godinu zaredom. Slijedi još završnica prvenstva turnirom u Sinju gdja će se rasplesti situacija u kojoj preostale tri ekipe dijele 2 mjesto s jednakim brojem bodova.

Trenutna tablica:
1. Sinj        18  (185:39)
2. Ploče     10  (66:84)   
3. Šibenik   10  (80:135)  
4. Atletiko  10  (40:113)